Ieškoti

Cinamonu ir imbieru kvepia Kalėdų laukimas Mįsliaus virtuvėje

Gruodis – tai stebuklų ir paslapties kupinas mėnuo, skirtas šeimos ir bendruomenės vertybėms puoselėti. Nenuostabu, kad Mįsliaus dirbtuvių kulinarai Šv. Kalėdų laukia pasinėrę į skonių bei kvapų pasaulį! Nedelskite ir jūs! Suburkite visą šeimyną aplink virtuvės stalą, atsiraitokite rankoves ir švenčių laukimą pagardinkite išskirtiniu savo gamintu skanėstu!


Nuo ko pradėti ir ką svarbu žinoti, kai virtuvėje ima suktis mažieji šefai?

  • Būtina apžiūrėti virtuvę ir įsitikinti, kad nėra pavojingų daiktų ar įrankių, kurie galėtų sužeisti mažus pirštukus.

  • Kartu su vaikais pavartykite receptų knygą, leiskite jiems patiems išsirinkti patiekalą, taip jie bus labiau motyvuoti ir su didesniu entuziazmu įsijungs į procesą.

  • Prieš pradėdami gaminti, visus įrankius ir ingrediantus sudėkite visiems lengvai prieinamoje vietoje.

  • Kad išvengtumėte blaškymosi, iš anksto pasiskirstykite virtuvės erdves ir darbus.

  • Nepamirškite supažindinti vaikus su virtuvės saugaus elgesio taisyklėmis.



Ką gaminti? Išbandykite mūsų pamėgtą receptą!

Kad visame name pasklistų magiškas šv. Kalėdų laukimo kvapas, išrinkome jums sveikuolišką imbierinių sausainių receptą.

Jums reikės:

1 kiaušinio;

200 g medaus arba agavų sirupo;

100 g kokosų aliejaus;

300 g viso grūdo kvietinių miltų;

2 arbat. š. malto imbiero;

2 arbat. š. cinamono;

1 arbat. š. maltų gvazdikėlių;

1 arbat. š. kepimo miltelių;

½ arbat. š. maltų kvapiųjų pipirų.

Glajui: cukraus pudros + citrinos sulčių.


Gaminimo eiga:


1. Į nedidelį dubenėlį supilkite medų, tirpintą kokosų aliejų, išplaktą kiaušinį, išmaišykite.

2. Miltus gerai sumaišykite su prieskoniais ir kepimo milteliais.

3. Į skystą mišinį po truputį pilkite miltų mišinį ir nuolat maišykite, kol tešla nebebus lipni. Jeigu tešla vis dar limpa, įberkite miltų.

4. Tešlą padalykite į dvi dalis. Išminkykite, apibarstykite miltais ir kočiokite. Tešlą kočiokite ploniau, formuokite sausainius.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, dėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 8–10 min.

6. Iškepusius sausainius palikite atvėsti, kad sutvirtėtų. Tuomet dekoruokite glajumi.


Tam, kad būtų dar gardžiau, nepamirškite šlakelio meilės, žiupsnelio gerų manierų, pilno šaukšto gerumo, puodelio rūpestingumo ir daug daug juoko!


Gero apetito ir stebuklingo šv. Kalėdų laukimo Jums nuoširdžiai linki Mįsliaus dirbtuvių mažieji kulinarai!

48 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską